video

2012-02-29 @ 20:44:38
imorgon kan ni få en video som Carro skickade till mig (min underbara vän och medryttare). Liten galopp film vad sägs om det?  riktigt snygg var hon ialla fall!
Inte alla som har den turen som jag har att ha en medryttare som är GRYM!


God morgon allihoppa!

2012-02-29 @ 13:23:33
Vaknade runt 12 tiden och Matilda vaknade då med. Gick sen ut till stallet och fodrade och mockade hästarna, snacka om att man inte skulle säga nej till en gård. Allt går så grymt mycket snabbare! Ialla falll nu har vi precis ätit frukost och ska väll sätta på en film eller liknande.


Mysig kväll!

2012-02-29 @ 00:05:11
Sitter just nu i soffan hos Matilda Sparris (min man). Vi har inte gjort så mycket utan typ vart i stallet, datan, big brother, skype osv! as nice, imorgon blir det typ att fira mig med mina kompisar. Ialla fall sen någon dag blir det foto dag med Johanna.

Så bilder kommer komma, dessutom är det ju snart tävling och då kommer Carro vara med och fota nice huh?


gamla ponnyn Stella fin hon är va?

Mot sparrenhök!

2012-02-28 @ 14:27:44
Om ett tag beger man sig mot min hunny bunny Matilda och sova där vet inte riktigt vad som händer där men inte så mycket typ haha, vi ska tydligt göra något med ridhuset ikväll? och imorgon har hon träning så kanske kollar?
Idag har Carro silla men imorgon har jag henne tror jag eller nej juste carro har imorgon med och jag resten av veckan sen!  Mys väder idag man blir sugen på uteritt haha. Juste har beställt mitt objektiv som kommer inom kort! och min mamma hade köpt ett par ridstövlar till mig som kommer snart också hehe ;)

 

 


dagens

2012-02-28 @ 00:38:19
ridpass gick så jävla bra! Red dressyr i ridhuset och red henne först väldigt låg travade fram henne och kortade sen upp formen och för att se att hon var ärlig så släppte jag lite på tyglarna och hon gick fortfarande i form. Galoppen ska vi inte snacka om herregud så fin hon var! gjorde till och med skänkelvikning i galopp slå det! och hon var mjuk osv!
Grym ponny!

Tråkigt

2012-02-26 @ 18:26:21
om några timmar blir man 15 då hehe grattis kanske? ialla fall så jag ska ha kul. Sen ska jag köpa mitt objektiv men ska få sladden till kameran typ imorgon så då kommer ni få bilder från ridpasset där jag red ute och galopperade på ängen.

Hoppträningen!

2012-02-26 @ 11:48:47
Min fina ritning på banan igår!
Ialla fall. Började med att hoppa fram på sista hindret i kombinations linjen vilket gick väldigt bra hon var framme för skänkel osv. Hoppade sen fram på grinden och det gick super.
Tog sen stig sprången och vattenmattan och allt gick bra. Sen började banan 1a hindret, stigsprång (oxer) båge till räcke med sockerbitar under sen kombinations  linje, 4 galopp språng till sista hindret i linjen. Sen vatten matta , räcke med sockerbitar och avsluta med grind.
Allt gick grymt första rundan sen hade vi hållt på ett tag och silla hade vart grym! sen blev hon trött inte ärlig mot hinder, stum i munnen och springig så vi höjde ännu mer vilket vi inte skulle gjort men men så hon hoppade helt grymt på oxer till sockerbits hindret men sen i kombinationen kom vi helt fel och hon stannade sen tror jag att hon blev väldigt osäker men vi kom över det.
Sen kom vi på vattenmatta och vi kom helt helt helt fel så det var bra att hon stannade lixom men jag ramla av haha typ fick stödet i magen så jag tappade andan men jag överlevde och allt var mitt fel och ren otur, men jag satte upp och tog om det mesta och det gick super!
så nu taggar vi in för årets första tävling 2012!

Sämst på att hålla löften

2012-02-25 @ 09:31:12
angående att jag skulle uppdatera er mycket osv blev ju inte riktigt av men men.. Är ialla fall hos alicia just nu och dricker cola så ska nog vila och kolla lite på film. Hanna messade mig igår och sa att hon skulle hoppträna idag och om jag ville med,  klart jag vill? men jag vet inte om carro har min polle idag så mamma om du ser det här messa mig fort eftersom att du inte svarar på telefonen..
Aja men ha det så bra så länge! och snart får jag objektivet och sladd så bilder kommer!
Gamla häst Stella

God morgon

2012-02-24 @ 10:06:11
Hej snyggingar. Idag blir det en hel dag med Alicia! Kommer blogga från mobilen eller från hennes data eftersom att jag inte kommer vara hemma. Men därav gamla bilder :/ Ialla fall idag har Carro min skrutt och på lördag med sen på söndag blir det upp tidigt för att rida och sen bär det av mot farfar för att fira oss.

(han fyller år samma dag som mig) och sen blir det alicia igen och vi ska på ett program som heter ''kvällen är din'' som går på 4 an? eller någon kanal haha ialla fall jag gör tidsinställt också så ha det bra och glöm inte kommentera!



Mysig bild va?

Ny design

2012-02-23 @ 20:53:46
Slängde ihop designen snabbt vad tycker ni? Hiss/Diss?


Mixtrat lite

2012-02-23 @ 18:15:41
Fick för mig helt plötsligt för att försöka hitta på en design med min dåliga fantasi hehe men lyckades till slus och funderar om jag kanske ska börja göra designer till dom som vill? kommer till en början göra gratis designer i sånna fall men ge mig creed om designen och tycker ni jag ska börja göra till er?



Jag är ändå ganska nöjd med tanke på min fantasi haha..

Kitendo

2012-02-23 @ 13:01:43
Att jag skaffade Kitendo var igentligen bara av en slump. Jag letade häst sommaren 2010 och jag och min familj åkte på semester i Västerås och kollade på hastnet om det fanns några hästar i närheten.
Mamma hade snackat lite med tjejen som hade kitte och vi hade fått några bilder men vi tyckte inte han såg rolig ut alls. Men vi bestämmde oss för att åka och kolla ändå då jag ville rida och ge Kitte en chans. När jag kom dit så ser jag en häst på ridbanan med ådror på halsen och så sjukt snygg och det var Kitendo trodde inte det var sant men det var ialla fall han.
Snygging right?
Jag kollade på lite medans hon red och det såg bra ut. När jag satt upp på honom första gången så kastar han sig ut genom banan och hålla på och ställa sig osv för han ville testa mig jag tog in honom på banan och började jobba honom. Han var ganska så fin lite stark och så men jag var redan såld. Sen så var han ganska tittig.
Började sen hoppa och vi tog fram ganska tittiga hinder och han stannade några gånger men jag fick över honom så som sagt han var riktgit svår men jag ville ändå ha honom så jag bestämde mig att ta honom men jag ville prov rida en gång till och vara med från början i stallet.
Och när jag red så följde ägarens mamma med me en unghäst som skulle ridas så kitte gick först och sen unghästen när vi skulle in på banan och det blev rädd för något och ville inte gå och inte kitte heller så han stälde sig på bak benen osv men till slut gick det och det var som förra gången jag var såld.
_______________________________________________________________________________________________

2010 - 06 - 04 tog vi hem honom till oss. Och första dagen skrittade jag ut med en kompis och hennes arab blandning precis som kitte var. Och det gick grymt!

Grejen varför jag inte behöll honom så jätte jätte länge var det att han var ingen höjdare att rida dressyr på, riktigt stark och man var tvungen att rida på pelam för att han skulle gå i form och inte dra iväg.

Han kunde hoppa men var olydig och tittig osv och jag ville komma någon vart i ridningen så jag kände det kommer inte gå i dom högra klasserna.

 

Och ute så var han stark och lyssnade inte at all men jag kämpade på ett tag tills min hopptränare också sa att han inte är någon bra häst så. Så vi hade ju honom bara på foder först men ville hjälpa att hitta ett bra hem och nu står han hos en tjej som inte vill tävla så mycket osv på en gård!

 

Men vacker var han!

 

 


Presentation om Kitendo?

2012-02-22 @ 21:52:18
Vad tycker ni? Ska jag köra en presentation om honom? kommentera då!

Snart blir det ny design... Igen

2012-02-21 @ 21:04:27
Allt blir mycket roligare känner jag! Och jag älskar att byta design. Ska försöka trixa lite och hitta på sjläv hur jag gör osv haha är inte så haj på sånt där men tack så mycket Alexandra för designerna!!

Hinner inte med..

2012-02-21 @ 14:57:52
Så sjukt svårt för mig att hinna med allt. Skola,kompisar hästen Allt så jobbigt. Men bara bita ihop..
Idag som sagt blir det dressyr i ridhuset om jag inte rider typ ute fast vet inte beroende på underlaget så måste kolla det. Det är ju lite jobbigt eftersom att jag står på en ridskola så vi har speciella ridtider som vi får rida på vilket är ganska irriterande men men snart blir det nya stallet med grymma tränare , fritt ridhus osv.

Visste ni att?

2012-02-21 @ 11:00:00
Jag har vart i stallet stjärnborg. Det är ett känt avels stall med en massa fina ridhästar med. Ägaren till stallet känner min mamma och jag. Jobbade på hennes gård en vecka och fick rida, mocka, ta hand om hästar osv. Bodde i en flott stuga på gården.
Del av utebanan och stallet där fölen står.

Weltman's stall dels.





































Har även ridit Weltman ni vet den kända avelshingsten som fått grymma avkommor.







Har också vart i stallet Lövsta som är typ ett av sveriges rikaste stall och ägs av Tinne eller om det var Antonia kommer inte ihåg.
Min gammla dressyr tränare!




Och nu sista grejen. Har vart inne i Solos Carex box. Ni vet känd dressyr häst? asså gaah vad jag saknar herregud. Ska dit i sommar hoppas jag! kanske tar med någon hehe.

Packnings lista

2012-02-20 @ 18:32:14
Tror jag måste börja göra packnings lista på allt jag ska ha med till tävlingen. Är ett tag kvar men med min ordning kan det vara bra med förberedelser.. Och snart är det MIN dag som ska spenderas med bästa vänner och min ponny så klart!

Funderar på att..

2012-02-19 @ 18:41:52
Sluta blogga. Har inte haft den här bloggen länge at all men jag börjar tröttna, ni kommenterar dåligt osv jag hinner lixom inte. ska se om jag hittar någon filur jag kan börja blogga med men tills dess försöker jag så gått det går och kom ihåg vill ni se mer utav bloggen så please kommentera!

Mot stallet

2012-02-18 @ 11:29:12
Nu åker jag mot stallet och ska rida. Tar med mig 3 kompisar så dom kanske kan fota hehe.. Blir nog uteritt eller ett dressyrpass i ridhuset får se!

Hinner inte så mycket

2012-02-17 @ 18:00:16
Bloggningen ligger lite låg men men ni får stå ut. Imorgon blir det att rida. Vet inte riktigt vart, kanske ett dressyr pass eller uteritt! Film och bilder kommer kanske.
image description

Blivande outfit

2012-02-16 @ 08:51:12

Träningen

2012-02-15 @ 20:58:51
Gick bra. Fram ridningen gick åt helvete men men.. Hon hoppade skit fin man skulle i ena varvet hoppa sockerbit, två galoppsprång till en räcke och samma sak på andra sidan fast en oxer. Sen gjorde vi en bana så man hoppade en sida, snett igenom hoppa det lilla hinder, galoppombyte och sen den andra linjen.
Så gjorde man till min lärare sa stopp. Tillslut kanske det låg på bara 1m men det är en början ialla fall.

Dagens ridpass = lycka

2012-02-15 @ 20:00:00
Gick så sjukt bra! Började att jobba henne mjukt i skritten, lite längre i form tänkte mycket på min handställning. Började sen trava fram från en början var hon helt okej sen satte jag mig ner och då blev hon en ängel.
Sen var det bara att köra. Hade ställt upp en socker bit också. Sen tog jag galopp och det gick as bra tog korta galopp sträckor och sen skritt och sen galopp osv. Sen hoppade jag sockerbiten och bara lät henne rulla på och hoppa, hoppade sen sockerbiten lite snett och gjorde galoppombyten.
Hela passet gick as bra och jag är super nöjd!
Hållut snart får jag mitt kamera objektiv och sladd till kameran så bloggen blir grym!

Sjuk

2012-02-15 @ 10:16:21
Är hemma idag från skolan för min förkylning kom igen. Men ikväll får det bli hoppträning ändå eftersom att det snart är tävling! Film kanske kommer!

Första gången jag red min häst hemma!

2012-02-14 @ 12:29:18
Usch vilken ridstil jag hade herregud. Bjuder stort!
Lite senare och ser lite bättre ut:
Nu sitter allt grymt! Har tyvärr ingen Video från nu men ska fixa!

Dagens Ridpass 13 Februari

2012-02-13 @ 22:19:00
Började med att skritta ut på henne, travade henne även lite på lång tygel sen gick jag in på våran utevolt och skrittade fram henne där, var mjuk i min hand och ställde och böjdee henne samtidigt som jag gjorde öppna på långsidan.
Sengick jag in i ridhuset och skrittade fram ett bra tag sen började jag trava henne. Hon var ganska så mjuk idag men väldigt pigg. Jag jobbade grymt mycket med min handställning idag så hon skulle få ett bra stöd till munnen.
När jag skulle galoppera så stog jag upp och bara lät henne rulla på eftersom att hon inte har så där jätte bra kondis och så. Dessutom behöver hon springa av sig det är då hon blir så mjuk.
Bild från tävlingen i Tyresö för ett bra tag sen.

Vår färgerna?

2012-02-13 @ 13:57:00
Vad blir färgerna nu till våren? Orange, ljusgrön, blå m.m?

Jag kommer nog satsa på att köra en orange stil + sverige outiften som är ursnygg! Vad tycker ni? vilka färger kör ni på?
Ända ''roliga'' ''utstickande'' färgen jag har. Älskar att sticka ut och få uppmärksamhet inom ridsporten!

Dagens Ridpass

2012-02-12 @ 11:41:55
Red ju på ängen idag. Till en början var hon jätte stel till en början och var hemsk. Sen började jag galoppera och bara lät henne springa på. Tillslut blev hon trött och ganska mjuk så det blev ett bra ridpass! Tog med mig kameran så ska se till att det går att överföra dom så kan ni få se dom sen!

Med Maria Och Nina

2012-02-11 @ 18:37:43
Nu blir det en mysig kväll med tjejerna! Ska hem till Marias pojkvän nu och kommer nog vara där ett tag sen blir det hem och ta det lugnt och imorgon blir det ett mysigt ridpass med älsklingen! Ha det bra!

Hur blir det för er?

2012-02-11 @ 15:56:36
Om ni bara galopperar eran häst på en äng och bara låter den få gå? blir eran het? starkare? lugnare? mjukare?
Silla skulle nog bli himla pigg det ridpasset och inte alls vilja arbeta men dagen efter tror jag att hon skulle vart lugn och mjuk eftersom att hon fått värma upp alla muskler i kroppen och bli av med energi!
Så det blir ett test imorgon nu!

God morgon

2012-02-11 @ 12:21:25
Är sjukt trött efter igår vart lite konstigt då dom delade ut biljetter i dörren och dom som inte fick en fick inte komma in och jag och mina 3 kompisar fick ingen biljett så vi gick bakom huset och hittade en dörr som var öppen och drog in haha så det blev en lyckad kväll ändå!
Idag rider Carro, min medryttare Silla sen imorgon är det min tur. Tror jag kommer rida ut och bara låte henne galoppera av sig på ängen eller något i den stilen!

Ska införskaffas!

2012-02-10 @ 20:00:00
Snygga huh?

Nya saker jag fått för någon vecka sen

2012-02-10 @ 18:00:00
Det var ju rea på hööks så fick med mig ungefär 3 schabrak på 1 vecka + 1 Hv polo jacka och Huvor.
Schabraket, ganska snygga och coolt tycker jag.
Huvan, ganska matchande förutom den gröna kanten.

Bilderna

2012-02-10 @ 14:00:00
Från förra ridpasset. Har ju dock inga bildern på när jag red.

Tidsinställda

2012-02-10 @ 12:50:52
Har gjort en massa Tidsinställda nu. Ikväll blir det fest med tjejerna och sover sen hos Yaya. Så kommer eventuellt bloga från mobilen och så har jag ju gjort ca 3 tidsinställda! Ha det så bra sötnosar.

Frågestund

2012-02-09 @ 18:26:41
Då kör vi frågestund då eftersom att det är ny blogg och ni kanske har frågor. Svarar kanske i ett videoinlägg om det blir tillräckligt många frågor.

Skillnaden då & Nu

2012-02-09 @ 11:00:00
För någon månad sen
I sommras
Skillnad? Jag menar kolla halsen lixom det där kan jag kalla elit på bild 1!

Tävlingen!

2012-02-09 @ 09:00:00
Det blir en LD & LC att börja med det här året. Går allt som planerat blir det övergång till LB (1m)

Kontakta mig? [email protected]

2012-02-08 @ 22:01:09
Om ni vill skicka idolbilder, hjälp med problem eller vad som helst så är min meil adress [email protected]!

Födelsedag 27 Februari

2012-02-08 @ 18:04:00
Det jag önskar mig är
Objektiv till min kamera NikonD3000
Någon liknande Kingsland väst som man kan ha på tävlingen.
Det sista jag vill ha är ett Sol kort (solarium) love it

R.I.P

2012-02-08 @ 16:00:00
Fina Cooper hoppas du har det bra där uppe!
R.I.P

Dagens Ridpass

2012-02-08 @ 14:03:03
Red i Rid huset som sagt. En tjej i stallet skulle löshoppa sin häst så hon hade satt upp massa hinder stöd + bandet på dom så min häst tyckte det var grymt läskigt och spännande så jag hade mer tänkt att ta ett ''lugnt'' ridpass, få henne låg och lugn men hon blev tvärtom, hon måste ju ha koll på allt..
Sen började jag galoppera in på en volt och det gick väl helt okej , började sen hoppa min övning ''klockan'' och
till en början gick det väll lite snabbt och huvudet lite uppe i luften men det gick bättre sen.
Tog massa kort som kommer i ett annat inlägg smakprov får ni nu. Blev tyvärr ingen bra bild när jag rider
men bild på henne från hagen får ni!

Sugen på att rida just nu? Ja

2012-02-07 @ 21:07:54
Efter typ 1,5 - 2 timmars tittande på hoppning så kan jag berätta att jag är fruktans värt hoppsugen. Såg så kul ut.
Imorgon blir det åka till stallet och träna galopparbete.
Ska hoppa ''klockan'' med små små hinder och träna på tempot. Hon har väldigt svårt att samla sig och hennes galopp blir mycket bättre med bommar/Hinder.
Så för er där era hästar har svårt att samla sig.
1. Gillar den inte att hoppa då ska du alltid ha hästen frammer för skänkel, helst att den tar stora galoppsprång.
2. Gillar den att hoppa och blir lite piggare då så ta fram några bommar/sockerbitar och gör galopparbeten med hjälp av dom. Tycker det funkar mycket bättre för mig, min häst blir också mycket mjukare av att hoppa.
Kameran följer med imorgon och mamma kanske kan filma.


Tips på en bra blogg -

2012-02-07 @ 17:38:49
Snygg design - Är A och O på en blogg. En bra blogg ska få sina läsare att bli läsberoende. Vilja läsa din blogg dagligen , alltid minnas den och det viktigaste av allt! Man måste få ett bra första intryck på bloggen. Ser man en ful design är det klart man inte tittar in igen.
Ser man däremot en snygg design stannar man ialla fall längre.
Bra bilder - Också viktigt! Alltid kul att läsa ett inlägg eller en blogg som har fina bilder. Inte som är tagna med mobil kameran elller så utan en systemkamera, digital kamera etc.

Bra uppdatering - Det är viktigt! Men uppdatera inte alltför mycket och planera dina inlägg. Gör dom intressanta , bilder , bra text inte för slarvigt ex. Heej <333 min blogg hete ponyryttarn och hehe :) aa :). utan mer ''mogna'' inlägg.

Varierande inlägg - Ex, Tips, Dagensridpass, Hiss/Diss , Outfit osv.

Finns massa mera saker. Kan ta det i ett annat inlägg!

Tävling!

2012-02-07 @ 16:43:31
Årets första tävling är nu bokad och klar! Beger mig den 18 Mars mot Gustavsbergs Ridklubb där min första tävling på året håller hus. Ska se om min medryttare kan följa med och fota!
Btw, snart beger jag mig mot Sandö och ska kolla på Hoppträning för PW (pontus Westergren) sen blir det ut till min ponny.

Presentation om mig

2012-02-07 @ 15:25:00
Mitt namn är Ina Hagström (min facebook länk) jag är född 27 februari 1997 bor i Stockholm på en liten håla i Värmdö där jag också har min ponny Silla som jag ägt i lite mer än ett år nu.
Vi står på Stall Siggesta men ska inom kort byta till Stall Bermar. Min mamma hade häst när jag föddes och sen har jag gått på ridskola och haft medryttar häst. Och för ungefär 2-3 år sedan skaffade jag egen häst.
Träna kommer jag snart göra för pontus Westergren men just nu för Kattis.
Om jag inte rider så brukar jag typ vara med kompisar, sjunga festa och liknande.
Bara ställa frågor om det är något ni vill veta om mig? Kontakta mig? [email protected]






Info Silca Surprise

2012-02-07 @ 15:22:57

Född: 1996

Ras: Svensk Ridponny

Färg: Mörk skimmel

Kön: Sto

Mkh: 144,5 cm

Uppfödare: Import Irland.

 

Silla är ett sto, född 1996.

 

''Silla'' är en ponny jag haft i 1 år och vi har redan haft bland dom bästa stunderna man kan tänka sig ha.

Vi hopptränar en gång i veckan och rider dressyrlektion en gång. Hon står uppstallad på Siggesta gård som ligger på värmdö. Snart blir det ett stall byte till Sandö ''stall Bermar''

 

Silla är en extremt fin hopphäst men även en fin dressyrhäst.

Hon har blivit placerad upp till LA regional med föregående ryttare i hoppning.

Det har visat sig att hon inte haft det så lätt i sitt liv som unghäst. Eftersom att hon lätt stressar upp sig och är skygg vid vissa delar på kroppen, men det är bland annat det som gör henne speciell. Jag och Silla siktar mot dom högre klasserna med tiden.

I den här bloggen får ni följa oss,1 galen och tävlingsinriktad tje som kommer blogga om: Träningar, ute ritter och allt som man kan tänka sig :)

 

Hjälp får jag av Nicole Magaliff och Kattis. Vid stall byte blir det Pontus Westergren som blir min tränare.



 


RSS 2.0